Vermindert het risico op ketose

Glucolac 40 Plus

Glucolac 40 Plus

Farm-O-San Glucolac 40 Plus vermindert het risico op ketose. Na het afkalven hebben melkkoeien een negatieve energiebalans doordat hun energiebehoefte is gestegen en ze minder droge stof binnenkrijgen. Hierdoor ontstaat het risico op subklinische of klinische ketose. 

Toediening

Geef een melkkoe 600 gram per dag gedurende de eerste drie tot zes weken na het afkalven. Farm-O-San Glucolac 40 Plus is een droog product dat aan melkkoeien wordt gegeven in de laatste twee weken vóór het afkalven en de eerste zes weken na het afkalven.

Eigenschappen

Farm-O-San Glucolac 40 Plus bevat propyleenglycol in cichoreipulp en verschillende mineralen en vitaminen die de leverfunctie ondersteunen.

Voordelen

Farm-O-San Glucolac 40 Plus verschaft glucogene energie en verkleint de kans op problemen door een negatieve energiebalans. Het is een zeer smakelijk en gemakkelijk toedienbaar product, dat ook kan worden opgenomen in een compleet gemengd rantsoen (TMR).

Vragen over Farm-O-San Glucolac?

Vraag onze experts

“We hadden veel last van ketose in de periode direct voor het afkalven. Veel koeien werden sloom, stopten met eten, verloren gewicht en gingen uiteindelijk dood. Maar sinds we Farm-O-San Glucolac 40 Plus gebruiken, hebben we ketose onder controle.” Vanaf 21 dagen vóór het afkalven wordt dagelijks 140 gram Farm-O-San Glucolac 40 Plus toegevoegd aan een dieet bestaande uit raaigras als voordroogkuil, maïskuil, een commercieel concentraat en een vitaminen- en mineralenmix met anionische zouten. “Koeien die Farm-O-San Glucolac 40 Plus krijgen, beginnen goed aan de lactatie en halen hun maximale productie na circa 60 dagen.” Gema heeft vroeger andere middelen tegen ketose geprobeerd, maar werkt nu al zeven jaar met Farm-O-San Glucolac 40 Plus en ziet geen reden om nog iets anders te proberen. “Ik ben heel tevreden over de resultaten van Farm-O-San Glucolac 40 Plus. Ik kan dit product aan alle veehouders aanbevelen die problemen hebben met ketose, omdat het heel effectief is.”

Gema Topp, veehouder in La Unión, Chili