Vliegenblok

Vliegenblok

Farm-O-San Vliegenblok is een hard geperst mineraalvoederblok, die zowel in de stal als in de weide verstrekt kan worden. In het vliegenblok zijn kruiden (o.a. knoflook) opgenomen waar vliegen een hekel aan hebben.

Toediening

1 blok per 30 dieren op een droge, harde ondergrond plaatsen. Blokhouder niet nodig. Niet aan melkgevende dieren verstrekken indien de melk voor menselijke consumptie
bedoeld is. Vanaf 10 dagen voor de slacht niet meer verstrekken. Dit mineralenblok mag vanwege de hogere gehalten aan vitamine D3 en sporenelementen alleen aan schapen tot 50 gram per dier per dag en alleen aan rundvee en paarden tot 200 gram per dier per dag gevoerd worden.

Eigenschappen

In het Farm-O-San Vliegenblok zijn kruiden (o.a. knoflook) opgenomen waar vliegen een hekel aan hebben. Uw dieren nemen de mineralen op en daarmee een geringe hoeveelheid kruiden. De vluchtige fractie van deze kruiden komen via de bloedbaan en de huid weer naar buiten. Uw dieren ruiken naar knoflook, waardoor de meeste insecten – waaronder de blauwgroene bromvlieg - uw dieren mijden. Het vliegenblok is zowel geschikt voor rundvee, paarden, schapen en geiten.

Voordelen

Het blok is weersbestendig en kent door de zeer geconcentreerde samenstelling een lage dagelijkse opname. Het blok kent geen luxe-consumptie. Met slechts één vliegenblok voorziet u een koppel van 30 schapen, ruim 3 weken van voldoende mineralen en blijven ze vrij van vliegen. Kortom, u slaat twee vliegen in één klap.

Product datasheet

Download via de onderstaande button de Farm-O-San Vliegenblok product datasheet.

Download PDS