Efficiënte opfok van vleeskuikens is essentieel voor een succesvol vleeskuikenbedrijf

Vleeskuikens

Optimale productie van vleeskuikens is alleen mogelijk als het klimaat, de voeropname, de voederconversie, de waterkwaliteit en de gezondheid van het maag-darmstelsel en de luchtwegen allemaal optimaal zijn.

Hoge temperaturen

Als de temperatuur in de vleeskuikenstal oploopt, vooral in combinatie met hoge luchtvochtigheid, hebben vleeskuikens moeite hun lichaamstemperatuur onder controle te houden. In tegenstelling tot zoogdieren kunnen vogels niet zweten. Meestal proberen ze hun lichaamstemperatuur te regelen door te hijgen. Hijgen heeft gevolgen voor het metabolisme van vleeskuikens. Het leidt tot een lagere productie en productiviteit en uiteindelijk tot sterfte.

Meer informatie over hoge temperaturen

Voerdip

Soms kunnen vleeskuikens best wat extra’s gebruiken. Farm-O-San FortiFloq heeft een unieke samenstelling van onder andere plantextracten en aroma’s die, in combinatie met vitamines, de dieren aansterkt, met een positief effect op voer- en wateropname. Normaliter bevat voer alle benodigde voedingsstoffen, maar in sommige gevallen hebben de kuikens hieraan niet genoeg, bijvoorbeeld na een enting, na het uitladen, een ander stressmoment, of na een virale infectie. Het gevolg? Minder actieve kuikens met stagnerende water- en/of voeropname. Farm-O-San FortiFloq is een in wateroplosbaar poeder, dat de dieren ondersteunt wanneer ze blootstaan aan externe stressoren.

Meer informatie over voerdip

Vragen over vleeskuikens?

Vraag onze experts

Oplossingen van Farm-O-San